پچ کورد

احتمالا تا الان اسم کابل شبکه یا کابل لن (LAN) به گوش‌تون خورده و حتی از اون‌ها برای اتصال کامپیوتر یا لپ‌تاپتون به مودم اتصال استفاده کردین، باید بگم که اسم اون پچ کورد هستش. حالا پچ کورد چیست ؟ پچ کورد همون کابل شبکه‌ است با این تفاوت که کوتاه شده و روی هر دو سر اون یک سوکت قرار گرفته.

مزایای پچ کورد

شاید بسیاری از افراد در نگاه اول گمان کنند که استفاده از این تجهیزات نمی تواند برای شبکه ضروری بوده و در واقع می توان با استفاده از کابل های مختلف و سوکت زدن سر این کابل ها، به راحتی کاربرد پچ کورد را از بین برد.

دیدگاه این افراد البته فقط برای سازمان ها و شرکت های کوچک می تواند درست باشد و برای ارتباطات و شبکه های گسترده، استفاده از پچ کورد می تواند مزایای بسیاری زیادی به همراه داشته باشد.

از مهم ترین مزایای پچ کورد می توان به صرفه جویی در زمان اشاره نمود.

استفاده از کابل و سوکت زدن سر آن می توان برای شبکه های کوچک جوابگو باشد اما برای شبکه های بزرگ این کار فقط باعث اتلاف وقت می شود.

به همین دلیل می توان از پچ کورد ها که کابل های کاملاً آماده ای هستند استفاده نمود.

علاوه بر این سوکت زدن کابل ها نیاز به ابزار و نیروی انسانی دارد که استفاده از پچ کورد ها می تواند این نیاز ها را برای شبکه های از بین برده و در واقع باعث کاهش هزینه های سازمان شود.

کاهش خطا های انسانی هنگام سوکت زدن از دیگر مزایای پچ کورد ها می باشد که ممکن است در هنگام اتصال سیم ها به سوکت به دلایل مختلف رخ دهد.

امروزه محیط سازمان ها و شرکت ها در واقع بیان کننده ی نوع خدمات آن ها و اهمیت به مشتری می باشد، با توجه به اینکه تجهیزاتی مانند پچ کورد ها در کارخانه و توسط ماشین آلات مخصوص سوکت زده می شوند، می توانند در هنگام استفاده زیبایی بهتری به محیط ببخشند.

تنوع رنگی بالا از دیگر مزایایی است که استفاده از این تجهیزات می تواند برای شبکه به دنبال داشته باشد.

این تنوع رنگی بالا باعث می شود تا از هر کابل برای یک اتصال خاص استفاده نمود و از این طریق اتصالات و همچنین عیب یابی در زمان های خراب شدن شبکه را ساده تر و سریع تر نمود.

طول کوتاه تر این تجهیزات و استفاده از آن ها باعث می شود تا اتلاف کمتری در کابل ها صورت گرفته و البته درصد تاثیرگذاری نویز بر روی داده های ارسالی نیز کاهش پیدا کند.

پچ کورد ها از لحاظ نوع شیلد و مقاومت در مقابل نویز :

U/UTP یا UTP: به پچ کوردهایی گفته میشود که درآنها از هیچگونه شیلد یا فویلی استفاده نشده باشد. باید در نظر داشت که سوکت های این نوع پچ کورد بدون شیلد می باشند.

FTP یا F/UTP: به پچ کوردهایی گفته میشود که دور همه زوجهای آن یک فویل میباشد. اما به دور تک تک زوجها شیلد یا فویلی وجود ندارد. جالب اینجاست که سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار می باشد.

S/UTP : به پچ کوردهایی گفته میشود که یک شیلد کلی به صورت بافته‌ شده دور همه زوجها میباشد. اما به دور تک تک زوج ها هیچ گونه شیلد یا فویلی وجود ندارد. لازم به ذکر است که سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار خواهند بود.

SFTP یا SF/UTP: به نوعی از پچ کوردها میگویندکه دور ۴ زوج آن هم شیلد هم فویل میباشد. اما به دور تک تک زوج ها شیلد یا فویلی وجود نداشته باشد. باید در نظر داشت که سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار خواهند بود.

S/FTP : پچ کوردهایی که شیلد کلی دور همه زوجها پیچیده باشد و یک فویل دور هر زوج را پوشانده میگویند. سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار خواهند بود.

F/FTP یا FFTP : پچ کوردهایی که دور هر زوج تابیده ‌شده آن و دور همه زوجها فویل پیچیده شده است. سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار خواهند بود.

U/FTP : پچ کوردهایی که دور هر زوج تابیده شده آن یک فویل قرار گرفته ولی هیچ فویل یا شیلد کلی همه زوج ها را نپوشانده میباشند. سوکت های این مدل پچ کورد نیز مثل اغلب نوع پچ کورد های دیگر، شیلد دار می باشند.